Dessa tio bakteriekällor förbises varje dag på kontoret

I våra egna fyra väggar lägger vi stor vikt vid renlighet och ordning och vi tillbringar mer än fyrtio timmar i veckan på kontoret. I synnerhet med den nuvarande ihållande influensavågen smittas vi på några sekunder när vi skakar hand, äter vid skrivbordet eller delar våra hörlurar. Vi visar dig vilka tio områden som förbises men där bakerier lurar på kontoret och hur du kan skydda dig från dem med bara en rörelse:

Kran

Enligt en amerikansk studie är den smutsigaste platsen på kontoret inte toaletten utan kranen! Detta beror främst på det faktum att vi rör vid det direkt efter toaletten. Ju oftare de anställda tvättar händerna, desto smutsigare blir kranen – paradoxalt! Vårt tips: När du har tvättat händerna, håll kranen med en pappershandduk; detsamma gäller för dörrhandtaget. Annars var den långa handtvätten för katten.

Kaffebryggaren

Efter ett stressande möte är en varm kopp kaffe inte bara bra för själen utan också för kroppen. Var försiktig: Enligt en studie finns det mögel i varannan kaffemaskin. Eftersom maskinerna är mer förorenade med bakterier än dörrhandtag eller toalettsitsar, är det inte tillräckligt att spola med varmt vatten. Det är effektivare att rengöra den varannan vecka med en vinäger: den rengör, desinficerar och avkalkar maskinen.

Hörlurarna

Lånar kortvarigt din kollega ditt headset eller hörlurar? Inte en bra idé: detta är det perfekta sättet att överföra bakterier i ackumulerat svett och öronvax. Efter bara en timmes slitage kan antalet bakterier i örat öka sju hundra gånger. Det är bättre att avstå från att dela och rengöra hörlurarna varje vecka med en bomullspinne fuktad med alkohol.

Kaffekoppen

Är du en av de människor som dricker sitt kaffe från sin egen favoritkopp varje dag? Den där personliga muggen som inte kan förorenas med bakterier? Tyvärr Ja! University of Arizona kunde upptäcka fekala bakterier på 20 procent av de undersökta kaffekopparna – trots sköljning med varmt vatten. Så tvätta alltid din kaffekopp med tvättmedlet dagligen eller lägg dem direkt i diskmaskinen.

Kontorskylskåpet

”Jag äter upp senare”, tänker dina kollegor när de la in din öppnade yoghurten eller halvätna salladen tillbaka i kylen. Efter två dagar är tanken dock borta och ingen känner sig ansvarig längre. Patogener kan också spridas till färska livsmedel som frukt och grönsaker. Så åtminstone ta din lunch ur kylen i god tid.

Kontorstoaletten

Kontorstoaletter är inte alltid den perfekta platsen för genial brainstorming: Enligt en undersökning använder 18 procent av alla anställda inte toaletter på kontoret eftersom de inte är tillräckligt rena. För att förhindra infektion med bakterier så långt som möjligt hjälper endast grundlig handtvätt här. Ta tillräckligt med tid för detta! För först efter 25 till 35 sekunders handtvätt lossnar bakterierna från händerna.

Tangentbordet

Tangentbord är de absoluta bakteriemagneterna! När allt kommer omkring berör vi varje tangent nästan kontinuerligt i åtta timmar om dagen. Matrester, hudflingor och svett deponeras också på det lilla området. Torka inte av tangentbordet med en fuktig trasa, eftersom det kan skada den känsliga elektroniken. Det är bättre att först slå ut smulor och dammflingor och sedan torka av dem med desinfektionsdukar under lätt tryck.

Skrivbordet

Smuliga kex, mobiltelefoner eller handväskor – allt har sin plats på skrivbordet. Inte överraskande, med över tio miljoner bakterier, rymmer det 400 gånger fler bakterier än toalettstolen! Av denna anledning bör du torka av bordet med vinägerrengöringsmedel minst en gång i veckan. Desinficeringsservetter från apoteket är också lämpliga för detta.

Skrivare och kopiatorer

Skrivare och kopiatorer används av nästan alla på kontoret och berörs därför av många händer varje dag. Dessutom är enheterna varma på grund av konstant drift – perfekt för bakterier att föröka sig! Vi når i en pool av bakterier, särskilt via användargränssnittet, pekplattan. För att få ett slut på bakterierna, torka av ytorna två gånger i veckan med speciella PC-våtservetter från apoteket.

Mikrovågsugn

Värmer du också upp din lunch i mikrovågsugnen? Men en titt inuti avslöjar att de sista resterna från de anställda från några veckor sedan fortfarande hänger i hörnen. Knapparna och handtaget har också otrevliga bakterier som snabbt kan spridas från våra händer till lunchen. Därför: Skrubba insidan och handtagen kraftigt med vinägerrengörare innan du lägger i maten.

Kontakta oss för kontorsstädning i Göteborg redan idag!