KONTORSSTÄDNING: RÄTT OCH FEL

ATT GÖRA OCH INTE GÖRA NÄR DU STÄDAR DIN ARBETSPLATS / KONTOR

För att arbeta effektivt är det viktigt att ditt kontor är rent och organiserat. På detta sätt kan du arbeta på ett trevligt och hälsosamt sätt. En städning varje vecka eller en stor vårstädning: Hur ska den utföras?

Folk föredrar ofta att själva börja städa kontoret innan de vänder sig till professionell hjälp. Detta är en utmärkt lösning. Tyvärr ser vi att det fortfarande ofta görs misstag under rengöring. I den här bloggen ger vi dig tips om hur du rengör ditt kontor ordentligt genom våra rätt- och fellistor!

GÖR SÅHÄR!

Det första steget är att tillhandahålla tillräckligt med avfallskärl på kontoret. När du har tillräckligt med papperskorgar på kontoret är det också mer benäget att använda dem. Detta minskar röran och skrivbordet ser mycket renare ut. Men du kan inte hålla ditt kontor rent med bara papperskorgar.

Rengöringsmedel är viktigt. Dosera mängden tvättmedel. För mycket tvättmedel kan innehålla skadliga ämnen, som inte bara är dåliga för miljön, utan också förblir i luften. Detta kan vara mycket skadligt och kan till och med göra dig sjuk. Dosera därför användningen av rengöringsmedel väl.

Rengöring av golvet är också ett måste! Kontorsgolven måste tåla mycket varje dag. Anställda går regelbundet fram och tillbaka, de blir kaffestänk, skjutande kontorsstolar och mycket mer. Men hur rengör du kontorsgolv ordentligt? Börja i alla fall med att ta bort eventuella utspillda vätskor så snart som möjligt. Ta bort fläcken med en fuktig trasa. Det är också viktigt att du använder rätt rengöringsprodukter. Tips: användningsmedel som är lämpliga för din typ av golv.

GÖR INTE SÅHÄR!

Använd inte för mycket tvättmedel. ’Desto mer desto bättre’. Ett uttalande som vi alla använder från tid till annan. Detta gäller inte alla rengöringsprodukter. Följ därför doseringen på förpackningen. På så sätt slösar du inte rengöringsmedlet och du lägger mindre tryck på miljön.

Att spruta rengöringsprodukten direkt på ytan är också ett riktigt inte. Spraya tvättmedlet på en trasa och gör en S- eller Z-rörelse. Att flytta smutsen från vänster till höger är slöseri med din tid.

Rengöringsredskapen rengörs ofta inte. Många människor tänker inte på att rengöra sina rengöringsredskap och de bakterier som fastnar i dem. Det är mycket viktigt att rengöra dina saker väl efter varje rengöring.

Slutligen: Moppa inte golvet med varmt vatten! Detta är inte bra för ditt golv. Det varma vattnet avdunstar fukten och lämnar mycket tvättmedel kvar. Du vill undvika strimmor på golvet så mycket som möjligt.

Med tips kan du först vidta åtgärder för att rengöra ditt kontor och ännu viktigare, hålla det rent! Vill du veta mer om den service vi erbjuder? Vänligen kontakta oss. Vi är ett städföretag i Göteborg som utför kontorsstädningar av olika slag.