Kontorsstädning: rimliga priser

Genomsnittspriserna för kommersiell städning varierar mycket. Det finns många faktorer som påverkar rengöringsgraden. Läs vidare för att ta reda på vad dessa faktorer är och hur en rättvis uppskattning ser ut.

Storlek

Den viktigaste faktorn som påverkar de förväntade priserna för kontorsstädning är storleken på ditt företag. Företag baserar ofta sina rengöringskostnader per kvadratmeter. Men även om de bygger på ett timpris, tar större byggnader uppenbarligen mer tid än små kontor.

Den tid som behövs för att städa dina affärslokaler

Priset för kontorsstädning, beror också på hur länge rengöringen tar dina för lokaler. Om du behöver ett städföretag under arbetstiden tar det längre tid att försöka arbeta medans dina anställda också behöver använda ytorna som ska städas. Detta gör såklart att kostnaderna kommer stiga. Oavsett om du behöver lätt eller djup rengöring kommer det också att påverka ditt pris.

Antalet fönster, badrum och kök

Kostnaderna för kontorsrengöringen tar också hänsyn till antalet badrum, kök och fönster på arbetsplatsen. Dessa delarna är mer tidskrävande att rengöra än hallar, kontor och väntrum.

Om din kostnad är högre än för en närliggande affärsbyggnad, överväg om din layout är densamma. Om inte, kan du inte förvänta dig samma priser för rengöringen av ditt kontor.

Antalet rengöringsuppgifter

Priserna för rengöring av kontor, oavsett om timmar eller kvadratmeter, anser antalet rengöringsuppgifter du behöver göra per besök.

Det finns ett brett utbud av tjänster som går utöver den vanliga städningen och rensning av skräp. Du kan välja att rengöra utsidan av dina apparater, tvätta diskmaskinerna och fylla på pappershanddukar och toalettpappershållare bara för att nämna några.

Vattna växter, ta bort fläckar på mattor och polera möbler är också några extra alternativ.

Andra faktorer som påverkar priserna för kontorsstädning

Det finns flera andra faktorer som påverkar kostnaderna för dina rengöringskostnader. Några av dessa är saker du inte har kontroll över.

Konkurrens

Om du bor i en stor affärsbyggnad mitt i centrala Göteborg är det säkert mycket konkurrens för städföretagen. Chansen är stor att varje företag kommer att erbjuda konkurrenskraftiga priser för att få städa dina ytor.

Tillhandahåller du dina egna rengöringsprodukter?

De flesta städfirmorna tar med sina egna rengöringsartiklar. De inkluderar kostnaden för dessa material i deras tim- eller kvadratmeterpriser.

Att tillhandahålla egna rengöringsmaterial kan spara lite pengar. Särskilt om du kan köpa det du behöver i stor mängd. Ibland är det dock mer ekonomiskt om rengöringsföretagen använder sina egna material. De kan ha bra samarbeten med företagen som producerar medlen och därigenom får dem till billigare pris.

Är ditt städerbjudande rättvist?

Nu när du förstår variablerna som påverkar priserna för kontorsstädningen, låt oss prata om ditt erbjudande.

Se till att du alltid får en skriftlig offert för rengöring av dina utrymmen. De flesta företag skickar någon för att inspektera ditt utrymme innan de ger dig ett erbjudande. På detta sätt är kostnadsberäkningen rimlig med avseende på utrymme som krävs och hur mycket arbete som ska behövas.

För att säkerställa att du får ett rättvist erbjudande bör du få minst tre offerter från olika företag. När du jämför dessa erbjudanden, välj inte bara det lägsta.

Tänk på vilken typ av utrustning rengöringsföretaget kommer att använda. Fråga om de personer som kommer att göra jobbet och den tillsyn de kommer att ha. Ta reda på mer om de anställda.

Du kanske vill fråga om användning av miljövänliga produkter och om du behöver skriva under ett kontrakt.

Naturligtvis är det viktigt att se till att städföretaget du anställer har en licens och är under kontrakt. Se till att du får bevis innan du använder deras tjänster.

Priser för kommersiella städtjänster

Eftersom det finns så många variabler är det svårt att lista ett genomsnittspris för kommersiell rengöring. Men dessa priser ger dig en ledtråd. Om du betalar varje timme kan du räkna med att betala mellan 180 och 250 kronor per timme.

De flesta rengöringsföretag fakturerar ytterligare uppgifter som att vaxa golv och ta bort fläckar på mattor separat. Medicinska eller sjukvårdsanläggningar kräver särskild rengöring och finns vanligtvis i den övre änden av prisklassen.

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att förstå priserna för kommersiella städtjänster lite bättre.