KONTORSSTÄDNING: SÄKER RENGÖRING

Bra rengöring är viktigt. Logiskt! Rengöring är dock inte helt utan risker. Tänk på kemiska rengöringsmedel eller föroreningar, men den fysiska belastningen på arbetet kan också bli dåligt. Det är därför vi ger dig tips som hjälper dig att begränsa riskerna.

DIN HÄLSA VID RENGÖRING

När du har rengjort vill du ofta ta allt ”lika snabbt”. Städning är ett fysiskt krävande jobb och bra hållning är avgörande. Tänk till exempel på kontorsstädning eller städning av catering. Behöver du lyfta något tungt? Lyft då från knäna och böj inte ryggen. Håll ryggen så rak som möjligt och rör dig långsamt. Dessutom är det också viktigt att du sitter på ett knä istället för två knän när du gör rent till marken. Ändra också din hållning regelbundet vid rengöring för att minimera belastningen på kroppen.

VAR FÖRSIKTIG MED RENGÖRINGSPRODUKTER

Rengöringsprodukter kan innehålla skadliga ämnen som inte bara är skadliga för miljön utan också förblir i luften eller sätter sig i interiören. Genom att använda för många rengöringsprodukter utsätts människor i rummet för skadliga ämnen. Du kan till och med bli sjuk av dessa ämnen! Titta därför noga på vilka rengöringsprodukter som verkligen behövs och om de innehåller för många skadliga ämnen.

PROFESSIONELL RENGÖRING

Så rengöring innebär fler risker än du tror. Det är därför klokt att din byggnad rengörs professionellt. På det här sättet är du säker på en korrekt rengöring och du vet att rengöringen uppfyller olika standarder. Vi som städföretag i Göteborg tar hand om din kontorsstädning. Från regelbunden rengöring, tvätt av glas och leveransrengöring till specialrengöring. För mer information, kontakta oss!