Rengöring av PVC-golv

I flera år har PVC-golv varit ett populärt, billigt alternativ till dyra golv som parkett eller laminat. På grund av sin vadderade yta, så är det ett komfortabelt golv att gå på. PVC har visat sig vara särskilt användbart i badrum och kök, eftersom materialet är mycket robust och motståndskraftigt men också varmare än klinker eller trägolv. Smuts kan emellertid få den att förlora glansen över tid. Det ser försummat ut, så det är viktigt att rengöra PVC-golv regelbundet. Vi kan sköta din kontorsstädning i Göteborg och då även rengöra ditt PVC-golv. I ditt eget hem är det dock inte alltid nödvändigt att få städning från en specialist. Vi kan däremot som ditt rengöringsföretag i Göteborg, ge dig några tips om hur du rengör ditt PVC-golv på rätt sätt.

Hur ska daglig rengöring se ut?

Smuts tas ofta in i huset med dina skor. Ämnen från asfalt, som småstenar och dammpartiklar, men också kemikalier, kan gnugga in på ytan av ditt PVC-golv och skada det över tid. Smuts och damm bör därför torkas bort omedelbart så att det inte pressas ner i golvet vilket i det långa loppet kan göra så det blir svårt att få bort. Daglig moppning eller dammsugning är viktigt, eftersom repor annars kan uppkomma på golvytan. Lyckligtvis är den mer noggranna skötseln av PVC extremt enkel; PVC: n kan rengöras med vatten och konventionella medel. Beroende på belastning bör en sådan golvbeläggning rengöras ungefär en gång i veckan.

Vad ska man göra så att PVC-golvet bevaras under lång tid?

Torka upp spill omedelbart. Att låta utspillda, sockerhaltiga drycker torka istället för att torka upp dem omedelbart är svårt att ta bort efteråt. Även vatten som stannar kvar länge kan skada golvet. Det bör också förhindras att PVC-golvbeläggningen torkas för vått. Vattnet kan i sådana fall sippra ner genom sprickorna mellan brickorna och fångas där. En enkel vinägerlösning skyddar golvet och är billigt. Moppa först golvet med varmt vatten och äppelcidervinäger och torka sedan av golvet. Detta är ett miljövänligt och enkelt sätt att rengöra varje dag. Om det är mycket smutsigt hjälper tvättmedel eller olja. Med envis smuts och fettfläckar kan du lägga till en tesked tvättmedel i vinägerlösningen. Detta skulle hjälpa till att lossa djupare föroreningar. Bakpulver, blandat med vatten kan också hjälpa till med grova fläckar.

När PVC-golvet har nått sin livslängd

Om PVC-golvet börjar se tråkigt ut har reporna helt enkelt blivit för djupa och slitaget är för stort. I detta skede så är det bäst att golvet byts ut och sedan ska det nylagda golvet poleras. Om du inte har någon erfarenhet av det bör du snarare låta det göras av en specialist.